2012. július 27., péntek

Recept ajándékba: ír szódabikarbónás kenyér

Kedves és egyben hasznos ajándék lehet egy recept - főleg, ha a kreatív köntösbe bújtatott leírás mellé néhány hozzávalót is csempészünk...
Ennél a munkámnál a natúr alapon horgolt virág, csipke díszítés és vidám piros pöttyök jelennek meg. Kifejezik, hogy a sütés öröm.

A kenyér Írországban a boltokban is kapható, de otthon is gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Tésztája sűrű és laktató. Hazájában vékony szeletekre vágják, és vajjal, lekvárral vagy mézzel fogyasztják.
Szerintem felvágottal és zöldségekkel is nagyon finom, helyettesítheti a reggeli zsemlét, fehér kenyeret.
(Teljes recept a képek alatt.)





Hozzávalók:
200 g teljes kiőrlésű liszt
200 g fehér liszt
50 g zabpehely
25 g mazsola (lehet több is ízlés szerint)
300-350 ml kefir
1 tojás
1 tk. só
1 tk. szódabikarbóna
1-2 ek. búzakorpa (kihagyható)
Ízlés szerint magvakkal, aszalt gyümölcsökkel gazdagíthatjuk.

Összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és a szódabikarbónát. A kefirbe beletesszük a zabpelyhet, majd 5-10 percig állni hagyjuk. Hozzá adjuk a búzakorpát, a mazsolát, a tojást, majd az egészet a liszthez keverjük. Kis cipót gyúrunk belőle, amelynek átmérője kb. 18 cm, magassága kb. 4 cm.
200 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése